Ådernät

Ådernät

Ytliga blodkärl på kroppen kallas för ådernät. Ådernät på benen drabbar ofta gravida, överviktiga och personer som står mycket samt de som genomgår en hormonbehandling – östrogen.

Behandling:

Den vanligaste behandlingen av ådernät är injektioner, sklerosering av kärlet. Ett ämne som skadar blodkärlens väggar och gör att de skrumpnar ihop. Kärlet blir först rött, sedan blått och börjar blekna efter ungefär tre till fyra veckor. Fullt resultat kan ses efter 6 månader, ev längre. Det kan krävas flera behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Biverkningar:

Rodnad i huden, klåda och svullnad i anslutning till injektionsstället kan förekomma och klingar av efter några timmar.

Hudpigmentering kan uppstå men bleknar långsamt av och försvinner normalt inom 1 år.

Förebygg ådernät:

Kompressionsstrumpa – rekommenderar www.bauerfeind.se

Rörlighet

Kosttillskottet, antioxidanter från vindruvor, blåbär, grönt te samt lutein och zeaxantin från ringblommor. –  enligt Brittisk studie    som pågick i 20 veckor och utfördes på 60 vuxna i åldern 40 till 70 år,  ådernäten minskade med 50 procent vid användning av kosttillskott.

 

Ådernät – kärl i ansiktet som kan orsakas av exponering av solljus, extrema temperaturskillnader och hög alkoholkonsumtion.

Behandling:

Laserbehandling – IPL

För mer information och en bedömning var god kontakta mig för en kostnadsfri konsultation.

En tanke på “Ådernät

  1. Hej, jag har ådror som kommer ut från näsan som jag vill ta bort. Tror även att jag har minste ådernät runt näsvingarna som jag vill ta bort i samma veva om möjligt. Undrar vad set kostar och hur jag kan boka en tid : ). Hittade till dig via Monas universum. Hälsningar Helen

Kommentera