Acadermia

I helgen var det Acadermia på Stockholmsmässan och jag hade blivit inbjuden att sitta med i paneldiskussionen gällande estetiska injektionsbehandlingar.

  • Hur behandlar sig konsumenten säkert?
  • Vilka kvalifikationer ska en injicerare ha?
  • Vad innebär en certifiering för något?

I paneldiskussionen var även Eva Nilsson Bågenholm, utredare inom skönhet, Dr Ulf Samuelson, specialist i plastikkirurgi på Akademikliniken och medlem i Estetiska injektionsrådet, Anne Wetter, leg hudläkare, specialist i dermatologi på Diagnostiskt centrum hud. Anna Bäsen , jounalist på Expressen samt författare till boken ”Allt du behöver veta om skönhetsingrepp”

I diskussionen togs viktiga frågor upp om regleringen i Sverige då vi hoppas att det krävs att det ska vara legitimerade och certifierade som utför injektioner -fillers och botoxbehandlingar. För att bli certifierad krävs att du är legitimerad och att du avlägger ett prov som påvisar nödvändiga kunskaper inom ansiktets fysiologi, basal injektionskunskap och hantering av komplikationer. Det blir en kvalitetsstämpel för kliniken då konsumenten känner sig trygg och säker.

På Art Face är även val av produkt viktigt då de ska vara väldokumenterade och godkända, Restylane och Juvedérm. Konsumenten kan alltid nå mig dygnet runt vilket är en trygghet för dem. En medicinsk ansvarig läkare ska finnas om du är leg. sjuksköterska. Konsumenten skall även kolla upp information om behandlarens bakgrund, erfarenhet och kunskap.

 

IMG_1097

 

Kommentera