SPESO

SPESO – Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation, www.speso.net

I helgen var det årsmöte med SPESO i Stockholm och det är ett möte för oss sjuksköterskor inom plastikkirurgi och estetiska injektioner. Det var föreläsningar inom ansiktsföryngring, där Peter Zachrrission,  plastikkirurg på Art Clinic pratade om olika tekniker, risker och komplikationer. Peter pratade mycket om hur fettinjektioner som är ett bra komplement till olika operationer men använde inte fettinjektion i läppar på en kvinna som inte har varit gravid och funderar på att bli gravid inom kort på grund att fettet i läpparna kan göra läpparna större under graviditen vilket ger ett överbehandlat resultat. Då är det bättre med fillers Restylane eller Juve´derm. Vi fick även se utvecklingen med 3 D teknologi inför en bröstförstoring eller en näsoperation. Ett bra vertyg för att få ett resultat som kunden önskar. På söndagen informerade Gerd Engholm om smärta och nervskadesmärtor efter kirurgi. Som avslut på dagen kom min fd kollega Jan Jernbeck från Akademikliniken och föreläste om fillers, Restylane och utförde en behandling för att visa hur man skapar ett naturligt resultat. Vi fick även se olika workshop på peeling, fillersbehandling, och föryngring/ lyft med trådning. En innehållsrik helg då jag även blev inbjudan att gå med i styrelsen i SPESO.

 

IMG_1027

Kommentera