Beauty Trough Science by Akademikliniken 5-7 juni 2015

Under tre dagar har jag varit på Beauty Trough Science – BTS i Stockholm som arrangeras av Akademikliniken. BTS www.beautytroughscience.com samlar expertis från hela världen för utbyte av kunskap och erfarenheter inom den senaste forskningen och nya tekniker inom plastikkirurgi och icke kirurgiska behandlingar.

I år var det en stor del av programmet om injektioner, fillers och botox. Med god erfarenhet, forskning och bättre behandlingsteknik kan behandlingarna uppnå goda resultat med endast injektioner. Idag ersätter injektionsbehandlingar många kirurgiska ingrepp i ansiktet vilket är ett bra alternativ för patienten eller kunden.

Som avslut på mötet utförde jag ett prov inom nödvändiga kunskaper inom ansiktets fysiologi, basal injektionsteknik och komplikationshantering. Certifieringen är till för att skapa en tryggare skönhetsbransch i Sverige. Målet är att öka konsumentskyddet genom att hjälpa konsumenter att hitta kvalificerade behandlare samt att skapa en kvalitativ och trygg skönhetsbransch för alla. Läs mer om det på www.estetiskainjektionsradet.se

Under veckan får jag veta om jag har klarat provet, håll ögonen öppna…

 

 

Kommentera