Aftonbladets granskning av kliniker

Som konsument kan det vara svårt att hitta och välja rätt klinik och behandlare. Många personer gör research på nätet, där en del lockas av annonser med olika erbjudanden medan andra kommer för att en vän eller bekant har rekommenderat kliniken eller den som behandlar, ofta för att resultatet överträffat förväntningarna och att de upplevt behandlingen som professionell. Jag ser det sistnämnda som det tryggaste och bästa sättet.

När jag jobbade på Akademikliniken, www.ak.se kom en ”under cover journalist” som utgav sig för att vara en vanlig kund på en konsultation hos mig och efter några veckor publicerades en granskning av fem olika kliniker i Stockholm i Aftonbladet. ”Gissa om man fick en chock då…”

Det visade sig att hon fått olika besked av alla på de fem klinikerna i Stockholm. Akademikliniken fick bäst omdöme i granskningen. Du kan ana den lättnad jag kände över att blivit dolt granskad och kritiskt jämförd och ändå få ett bra betyg av journalisten.

Läs gärna reportaget hur jag (då Akademikliniken) bedömer personen som kommer på en konsultation för sitt ansikte.

Klicka på bilden för att få en större bild

Aftonbladet testar kliniker anonymt

Som konsument är det viktigt att ta reda på behandlarens utbildning, erfarenhet, kunskap och att det ska kännas 100 % rätt innan en behandling eller operation utförs. Känns det osäkert är det bättre att gå på en second opinion på ett annan klinik.

Jag tycker det är bra att media granskar och jämför och på så vis upplyser konsumenten om vilka stora skillnader det finns mellan olika kliniker och behandlare, både när det gäller sättet att vägleda kunden men även att utföra trygga och professionella behandlingar. I annonser och banners på nätet ser klinikens verksamhet alltid bra ut och ofta är det priset och rabatten i erbjudandet som då lockar kunden t ex genom att en billigare produkt används eller en oerfaren behandlare. Det är därför viktigt att inte bara låta sig lockas av klinikens egna ord och erbjudande utan att även själv jämföra och göra research t ex på internet för att kunna välja rätt behandlare och klinik.

En tanke på “Aftonbladets granskning av kliniker

  1. Hej!
    Jag ska förmodligen göra en näsoperation. Delvis för att förbättra mina andningssvårigheter men oxå för att göra näsryggen rak. Vilken klinik skulle du ärligt med handen på hjärtat kunna rekommendera för just det? Alternativt kirurg? Akademikliniken låter ju bra men nu jobbar ju du inte längre kvar vilket betyder att behandlarna är andra.

    Med vänlig hälsning
    Olivia

Kommentera