Utbildning i det periorbitala området – området kring ögat

I förrgår höll jag och Anne Wetter, som är hudläkare på Diagnostiskt Centrum Hud, www.diagnostisktcentrumhud.se en utbildning inom det periorbitala området i samarbete med Allergan www.allergan.se  Det kom kursdeltagare från hela Sverige och kvällen innehöll presentation av Juvéderms serie, Volbella, Volift och Voluma där varje produkt har olika volymer i partiklarna. Vi gick igenom åldrandet, anatomin, risker och komplikationer. Diskuterade olika fall och vilka resultat vi kan förvänta oss med rätt val av produkt och partikel. Under kvällen visade jag olika injektionstekniker i ögonområdet för att nå rätt resultat och hur man bäst undviker blåmärken och svullnad. Det blev en lyckad kväll då deltagarna fick en del av min och Annes erfarenhet inom området. Varje kursdeltagare hade med sig en demopatient för att behandla i det periorbitala området.

För att demonstrera olika injektionstekniker så behandlade jag min demopatient som är 67 år och aldrig fått någon injektionsbehandling tidigare. Jag demonstrerade hur man skapar volym i mellanansiktet och i tårdiket, jag injicerade även muskelavslappnande läkemedel – Vistabel mellan ögonbrynen för att dämpa muskeln för att få ett lyft kring ögonen vilket vi kan se tydligt efter 14 dagar. Mellan dessa två bilder är det 12 timmar, hon fick inga blåmärken eller svullnad, endast en viss ”ömhet” i området vilket är normalt och klingar av efter några dagar. För att få mer effekt krävs fler behandlingar.

_MG_4398_MG_4582_MG_4436

unnamed-3 unnamed

Åldrandet!

Huden, fettet, muskler, ligament förändras med åldrandet. Hur fort vi åldras beror på hur vi lever. Solning, rökning, stress är några orsaker som påverkas negativt för ett tidigt åldrande. Mellan dessa två bilder kan vi se hur huden har förändrats på 47 år. Huden har påverkats av både stark sol, nattarbete och tidigare rökning.

Kommentera