SPESO

I helgen var det årsmöte med SPESO www.speso.net som är en förening för sjuksköterskor inom plastikkirurgi. En helg med innehåll av plastikkirurgi, injektionsbehandlingar, hudvård, kost, träning och hälsa alltså allt som berör kroppen.

Årets innehåll var bland annat åldrandets fysiologi på molekylär nivå.

Tips:

-Tänk på att skydda dig mot solen.

– Bra kost, undvik socker, det ger inflammation i kroppen och göder cancer.

– Motionera

– Inta D- vitamin

– Undvik negativ stress.

Peter Siepen var en av de som föreläste under helgen. En av de saker han tryckte mycket på var ”Investera i din hälsa, vad hjälper pengar om kroppen mår dåligt”

Fick även information om fettfrysning av Pyra Haglund från Stureplanskliniken. En behandling som tar ca 1 timma och kan behandla två områden samtidigt. Cirka 25% av fettet i det behandlade området bryts ner och försvinner. Effekten kan ses efter 6 veckor. Få biverkningar och goda resultat men är inte en behandling för alla, vilket är viktigt att förklara personens förutsättningar och se hälsostatus innan behandlingen

Hudläkaren Petra Kjellman som är specialist inom Dermatologi på Diagnostiskt Centrum Hud – DCH och Estetiskt Hudläkarcentrum- EHC föreläste om hudens sjukdomar och olika behandlingar för rosacea och acne som är vanlig hudsjukdom hos många. Petra är min kollega på EHC och vi erbjuder  både medicinska och estetiska behandlingar på kliniken. DCH handlägger alla vanliga hudsjukdomar såsom acne, rosacea, eksem och psoriasis men bedömer och utreder också olika typer av oklara hudutslag. På DCH kan du därför enkelt boka tid utan remiss.

Under helgen fick vi dela våra erfarenheter med varandra och fylla förrådet med mer kunskap för att sedan kunna dela ut det till våra kunder. Vi vill gärna ha helhetstänkandet för att kunden ska få all den hjälpa hon eller han behöver för att uppnå fina resultat. TACK SPESO för en trevlig och spännande helg.

Kommentera